marți, 6 noiembrie 2012

La mulți ani, Neckermann Reisen!

Vă mai aduceți aminte de nemții care veneau la noi la mare în anii '70-'80 prin cunoscutul tur-operator Neckermann? Ei bine, sâmbăta trecută, firma germană a sărbătorit la Berlin 50 de ani de existență. În același timp s-a organizat și un mini-târg de turism la care au fost invitați cei mai apropiați colaboratori și parteneri ai acestui tur-operator. Evenimentul a fost patronat de Thomas Cook, concernul din care face parte Neckermann și a avut loc într-unul din hangarele fostului aeroport din Berlinul de Vest, Tempelhof (cunoscut pentru podul aerian cu care Germania Federală își aproviziona izolatul Berlin aflat în RDG).
A fost un eveniment decent și cu un catering generos. Nu s-a făcut rabat nici de la cantitate și în niciun caz de la calitate! În același timp a fost și practic pentru că profesioniștii din turism, apropiați tur-operatorului german, au putut face un util schimb de experiență.

Cu această ocazie s-au lansat și cataloagele pentru anul 2013. România apare pe o pagină dublă. Nu vreau să fac comparații - este mai bine decât nimic. Important este că ”suntem în cărți”, respectiv în cataloage. Ba mai mult, președintele Neckermann, Michael Tenzer, a menționat România în cuvântarea lui, spunând că la început litoralul nostru era alături de Mallorca, unul dintre succesele firmei pe care o conduce. Insula spaniolă a rămas până în ziua de astăzi produsul lor principal. Mai avem mult de muncă și trebuie să schimbăm o groază de chestii până ajungem și noi la mai multe pagini - nu doar în catalogul Neckermann ci și al celorlalți tur-operatori de pe piața germană. Am aflat că ITS va publica chiar o broșură despre România pe care o va insera în catalog, ceea ce va atrage mai mult atenția asupra noastră. 

Ce să spun? E mai bine decât acum 22 de ani, dar parcă se puteau face și mai multe. 

Biroul nostru de turism din Berlin a fost și el prezent cu un stand, alături de partenerul român al Neckermann, Karpaten Turism. Celor din urmă le datorez și prezența mea acolo în calitate de fost colaborator și de drag prieten. Așadar, mulțumesc Alexandru Mărginean!

Doar și în amintirea gumei de mestecat nemțești de la Mamaia din anii copilăriei mele și tot merită să public câteva poze de la acest eveniment:


Intrarea în fostul hangar Tempelhof și sigla concernului Thomas Cook, din care face parte Neckermann

Standul României

Unul dintre standurile bulgărești
Catering elegant și gustos


Hala în care a fost organizat evenimentul (hangarul aeroportului Tempelhof)


Un colț de distracție

Reclamă retro

O companie aeriană care promovează toleranța între culturi

Valize retro

Michael Tanzer, președintele Neckermann Reisen

Tort (dacă nu credeți, uitați-vă cum îl taie!)

50 de Ani Neckermann - prăjituri

Prăjituri cu sigla Neckermann Reisen


La mulți ani, Neckermann!