duminică, 28 octombrie 2012

O plimbare prin parcul Tiergarten

Acum o săptămână am făcut un pronostic pesimist crezând că a fost ultima zi frumoasă de toamnă în Berlin (vezi Zi de toamnă berlineză). Din fericire n-am avut dreptate - a fost o zi cu mult soare, au mai rămas încă multe frunze în copaci, însă a fost foarte frig - cam 5-6 grade (în momentul în care scriu sunt deja 0 grade). Inițial ne-am propus un tur pe jos al cartierului Tiergarten însă a trebuit să ne ajustăm planurile, atât din cauza frigului dar și pentru că distanțele sunt mai mari decât am crezut.

vineri, 26 octombrie 2012

Prima mea rețetă de pe blog: Pulpă de Vită la Tavă

Ieri am vorbit despre turism, practică și gastronomie și fără să-mi dau seama, am făcut trecerea la subiectul de astăzi: prima rețetă pe care o postez pe blog și pe care am gătit-o recent. Specificul acestei rețete nemțești este că timpul de marinare a cărnii este de trei zile.

joi, 25 octombrie 2012

Practica ne omoară...

Am primit astăzi un e-mail de la un prieten drag din Viena. Motivul pentru care mi-a scris a fost să-mi povestească despre un eveniment la care a participat ieri și care a fost moderat de către unul dintre actorii mei preferați, Ottfried Fischer. Evenimentul a fost unul cartiabil așa că banii strânși din vânzarea biletelor au fost folosiți într-un scop social iar costurile pentru organizare au fost reduse la un minim. Moderatorii n-au fost nici ei plătiți. Cu alte cuvinte, muncă voluntară (poate că și patriotică, nu știu...)

marți, 23 octombrie 2012

Despre un miner din Chile

În urmă cu aproape un an, în avionul de la Paris la Santiago, am avut ocazia să cunosc un miner chilian. Și nu oricare, ci chiar unul dintre cei 33 implicați în accidentul de mină din deșertul Atacama. Galeria s-a surpat pe 5 august 2010 iar ei au fost salvați 69 de zile mai târziu, pe 13 octombrie. Șirul evenimentelor și detaliile tehnice ale operațiunii de salvare le puteți citi aici.

luni, 22 octombrie 2012

Zi de toamnă berlineză

După un mic dejun copios la barul din colț, am luat-o pe jos către Rosenthaler Straße, am trecut pe lângă Hackesche Höfe (un labirint frumos de curți interioare), apoi pe malul râului Spree mai departe pe lângă Museumsinsel (”Insula Muzeelor”). 

sâmbătă, 20 octombrie 2012

Între 14:00 și 15:00

Săptămâna asta mi s-au întâmplat cel puțin două lucruri foarte bune:

1. Mi-am dat seama că în privința serviciilor nemții se bucură de niște prejudecăți care-i avantajează (”vă instalăm internetul mâine între 08:00 și 14:00” - care între timp devine ”15:00 - 18:00” și care mai apoi se transformă fără jenă în ”mâine” nu se întâmplă doar în România și în America de Sud...)

2. În ”fereastra” dintre 14:00 și 15:00, am ieșit la făcut poze.

marți, 2 octombrie 2012

Mauerpark (and Obsessions about Berlin)

I took a walk to the Mauerpark (Wall Park). A luxury to do on a Tuesday afternoon. I realised that I have the following obsessions about Berlin: